Čínsky akciový trh ďalej oslabuje

NETKY.SK • 24 August 2015, 09:34 • 2 min
Čínsky akciový trh ďalej oslabuje

ŠANGHAJ - Čínsky akciový trh vstúpil do nového týždňa s ďalším prepadom. Impulz k výpredajom poskytli nové opatrenia na podporu likvidity, ktoré však investori vyhodnotili ako nedostatočné, uviedla agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Index CSI300, ktorý zahŕňa najväčšie firmy obchodované na burzách v Šanghaji a Šen-čene, v pondelkovom rannom obchodovaní strácal 6,7 %. Šanghajský zložený index klesol o 6,6 % a prepadol sa najnižšie od marca.
Za minulý týždeň kľúčové indexy stratili viac ako 11 %. Medzi investormi rastú obavy, že centrálna vláda ustupuje od plánov na stabilizáciu kapitálových trhov. Centrálna banka síce počas víkendu dodala na medzibankový trh novú krátkodobú likviditu, to však veľká časť investorov vyhodnotila ako nedostatočnú náhradu za razantnejšie uvoľnenie menovej politiky.


"Trh smeruje nadol. Nemáme dobré správy, akcie sú stále drahé a nové peniaze neprichádzajú," uviedol Qi Yifeng, analytik spoločnosti CEBM. K pokračujúcemu prepadu trhov podľa neho jednoznačne prispela centrálna banka, keď počas víkendu nezmiernila požiadavky na kapitálové rezervy bánk. Investorov nepresvedčili ani aktualizované pravidlá umožňujúce penzijným fondom nakupovať akcie, dodal analytik.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies