Čínsky admirál: Obranná zóna nad Juhočínskym morom závisí od stupňa bezpečnosti

NETKY.SK • 31 Máj 2015, 10:22 • 2 min
Čínsky admirál: Obranná zóna nad Juhočínskym morom závisí od stupňa bezpečnosti

SINGAPUR - Rozhodnutie Číny, či v Juhočínskom mori zriadi zónu vzdušnej obrany, závisí od toho, či v tejto oblasti bude ohrozená bezpečnosť jej vzdušného alebo námorného priestoru, vyhlásil dnes na bezpečnostnom fóre v Singapure jeden z vrchných predstaviteľov čínskej armády Sun Ťien-kuo.

slovakia

left justify in out

Rozsiahle melioračné práce, ktoré Čína podniká v Juhočínskom mori, začali totiž viesť k dohadom, či Peking nad týmito spornými vodami nevyhlási identifikačnú zónu protivzdušnej obrany (ADIZ), vysvetľuje agentúra Reuters.

 

Takýto krok "závisí od toho, či bude ohrozená naša bezpečnosť vo vzduchu a na mori - a budeme pri tom brať do úvahy mnohé faktory," povedal admirál Sun, zástupca náčelníka generálneho štábu Čínskej ľudovej oslobodzovacej armády. Lietadlo, ktoré sa dostane do identifikačnej zóny protivzdušnej obrany iného štátu, sa musí identifikovať a poskytnúť svoje letové údaje.

 

Bezpečnostný summit v Singapure, ktorý sa tento rok koná v dňoch 29.-31. mája, organizuje každoročne Medzinárodný inštitút strategických štúdií (IISS).

 

Fórum pomenovali Dialóg Šangri-La - podľa hotela v Singapure, v ktorom sa schádza od roku 2002. Summit združuje ministrov obrany a náčelníkov generálnych štábov ozbrojených síl štátov Ázie a Tichomoria.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies