Čínsku televíznu hviezdu čaká trest za urážku vodcu Mao Ce-tunga

NETKY.SK • 10 August 2015, 11:40 • 2 min
Čínsku televíznu hviezdu čaká trest za urážku vodcu Mao Ce-tunga

PEKING - Čínsky režisér a hviezda televíznych programov Pi Fu-ťien bude potrestaný za urážku komunistického vodcu Mao Ce-tunga - za skladbu, ktorú zaspieval na bližšie neurčenej súkromnej akcii. Informovala o tom dnes agentúra AP, citujúc štátne médiá.

slovakia

left justify in out

Pi Fu-ťien bol členom poroty talentovej súťaže na štátnej televíznej stanici CCTV, keď sa na verejnosť dostalo video, na ktorom v jednej piesni zosmiešňuje Maa. Pi sa neskôr ospravedlnil, jeho účinkovanie v tomto zábavnom programe však bolo pozastavené.

 

Noviny spadajúce pod čínsku Ústrednú komisiu pre disciplinárnu inšpekciu - stranícky protikorupčný orgán - v nedeľu napísali, že Pi znevážením Maovho imidžu porušil "politickú disciplínu". Inšpekcia zároveň nariadila vedeniu televízie, aby celú záležitosť vyriešila "prísnym" spôsobom.

 

CCTV prípad bezprostredne nekomentovala. Vládnuca Komunistická strana Číny vybudovala veľkú časť svojej legitimity práve na kulte osobnosti Mao Ce-tunga.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies