Čínsku internetovú sieť zasiahol doposiaľ najväčší kybernetický útok

NETKY.SK • 27 August 2013, 13:18 • 2 min
Čínsku internetovú sieť zasiahol doposiaľ najväčší kybernetický útok

PEKING - Čínu v nedeľu zasiahol "doposiaľ najrozsiahlejší" kybernetický útok, ktorý vyradil z činnosti jej internetovú sieť a spôsobil kolaps serverov po celej krajine. Informoval o tom dnes britský spravodajský kanál Sky News s odvolaním sa na vyhlásenie tamojšej vládnej inštitúcie.

slovakia

left justify in out

Webové stránky s čínskou národnou doménou .cn prestali fungovať v nedeľu ráno približne na dve hodiny, potvrdilo Čínske informačné centrum pre internet (CNNIC). Predstavitelia centra však nešpecifikovali, kto môže stáť za útokom. Po prvom útoku prišla ďalšia vlna, ktorú mala byť "najväčšia svojho druhu, aká sa kedy vyskytla", uviedlo CNNIC. "Útok ovplyvnil rozlíšenie niektorých webových stránok, čo spôsobilo, že ich prezeranie sa stalo pomalým alebo prerušovaným," dodalo centrum.

Washington v minulosti opakovane obvinil Peking z toho, že sa pokúša preniknúť do webových stránok úradov americkej vlády, ako aj rozličných firiem. Čína tieto obvinenia vždy odmietla s tým, že ona sama býva terčom internetových útokov.

Kybernetické útoky spočívajú v preťažení serverov obrovským množstvom žiadostí o zobrazenie patričnej webovej stránky, čo systém nedokáže zvládnuť a takzvane "zamrzne".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies