Čínski záchranári vyslobodili 11 zavalených baníkov

NETKY.SK • 27 Júl 2015, 07:16 • 2 min
Čínski záchranári vyslobodili 11 zavalených baníkov

PEKING - Všetkých 11 baníkov, ktorých cez víkend uväznil v podzemí zával v cínovej bani na juhozápade Číny, vyniesli do bezpečia po 40-hodinovej záchrannej operácii. Informovali o tom dnes ráno štátne médiá.

slovakia

left justify in out

Baníkov vyniesli na nosidlách cez tunel vykopaný záchranármi. Na operácii sa podieľalo približne 1000 ľudí, uviedla tlačová agentúra Sinchua. K nehode došlo v sobotu popoludní miestneho času v cínovej bani na území okresu Liang-che v provincii Jün-nan. Po závale v bani naďalej fungovalo ventilačné zariadenie a nehlásili po ňom žiadne úmrtia.

 

Čína v posledných rokoch zaznamenala výrazný pokles počtu hlásených banských nešťastí so smrteľnými následkami, a to najmä vďaka sprísneniu bezpečnostných opatrení, ale aj v dôsledku útlmu banského priemyslu. Štátny úrad bezpečnosti práce eviduje za rok 2013 celkovo 1049 mŕtvych pri 589 nehodách v baniach. Podľa nezávislých odborov a monitorovacích skupín však verejnosť o väčšine smrteľných prípadov neinformujú.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies