Čínski záchranári pátrajú po 74 nezvestných z troch potopených rybárskych lodí

NETKY.SK • 30 September 2013, 09:24 • 2 min
Čínski záchranári pátrajú po 74 nezvestných z troch potopených rybárskych lodí

CHAJ-KCHOU - Čínske úrady potvrdili 74 nezvestných osôb po tom, ako sa v tajfúne Wutip potopili tri rybárske lode v Juhočínskom mori. Informovala dnes o tom agentúra Sinchua.

slovakia

left justify in out

Všetky tri lode boli z čínskej provincie Kuang-tung, na palube mali celkovo 88 rybárov. Stratili sa v nedeľu večer v búrlivom vetre v blízkosti ostrovov Si-ša, zhruba 330 kilometrov od ostrovnej provincie Chaj-nan.

Doteraz záchranári našli 14 ľudí, ktorí prežili. Čínske ministerstvo dopravy vyslalo na záchrannú operáciu lietadlo. Vedenie nového mesta San-ša v provincii Chaj-nan medzitým zmobilizovalo miestnych obyvateľov a ďalšie plavidlá v oblasti, aby sa zapojili do pátrania po nezvestných.

Tajfún Wutip, ktorý je 21. tajfúnom sezóny, potopil celkovo päť rybárskych lodí. Čínsky námorný úrad zvýšil stupeň varovania zo žltého na oranžový, čo je druhý najvyšší v štvorfarebnej stupnici systému varovania. Očakáva sa, že Wutip v utorok udrie na strednú časť vietnamského pobrežia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona