Čínski tanečníci predvedú svoje umenie v SND

NETKY.SK • 30 Január 2017, 14:20 • 2 min
Čínski tanečníci predvedú svoje umenie v SND

BRATISLAVA - Mladí talentovaní tanečníci z Číny vystúpia v stredu 1. februára v Slovenskom národnom divadle (SND). Program nazvaný Chen Xiang sa v novej budove SND na Pribinovej ulici v Bratislave začne o 19:00.

slovakia

left justify in out

Súbor Pekinskej tanečnej akadémie (Beijing Dance Academy) sa na Slovensku predstaví v rámci svojho európskeho turné. Publikum čakajú originálne ukážky tradičnej ľudovej hudby a tanca v pestrofarebných kostýmoch, ktoré čerpajú námety zo známych príbehov a legiend.

 

Dvanásť čísiel predstaví kultúru z rôznych regiónov Číny, a to z oblasti Sin-ťiang, severovýchodnej Číny, z oblastí Qinghai, Yunnan, Mongolska, Guangdong a ďalších etnických oblastí, napríklad tibetskej, Uygur, Miao, Dai, kórejskej, kazašskej i oblasti Yi či Han. "Diváci tak môžu počas jedného večera vidieť tie najexotickejšie reči tela v interpretácii vynikajúcich mladých tanečníkov," avizuje program na svojej webstránke SND.

 


Hosťujúci súbor tvoria študenti katedry čínskeho etnického a ľudového tanca na Pekinskej tanečnej akadémii. Škola vznikla v roku 1954 a ponúka bakalárske a magisterské štúdium s hlavným cieľom vychovávať vynikajúcich tanečníkov a teoretikov tanca. Vystúpenie v národnom divadle sa koná v spolupráci s Veľvyslanectvom Čínskej ľudovej republiky v Bratislave a Ministerstvom kultúry SR. Viac informácií možno nájsť na webstránke divadla https://www.snd.sk/.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona