Čínski stranícki funkcionári poskytovali informácie dalajlámovi, potrestali ich

NETKY.SK • 28 Január 2015, 09:50 • 2 min
Čínski stranícki funkcionári poskytovali informácie dalajlámovi, potrestali ich

PEKING - Jeden z kontrolných orgánov čínskej komunistickej strany oznámil, že 15 straníckych funkcionárov v Tibete vstúpilo do rôznych podzemných organizácií, bojujúcich za nezávislosť Tibetu, a poskytovalo informácie dalajlámovi a jeho stúpencom alebo vyvíjalo činnosť ohrozujúcu bezpečnosť Číny. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia disciplinárnej komisie komunistickej strany pre Tibet, zverejnenom na jej internetovej stránke, k odhaleniu priestupkov straníckych funkcionárov došlo ešte vlani a 15-tim z nich boli vymerané bližšie nekonkretizované tresty. 

 

Disciplinárna komisia nezverejnila ani to, do akých zakázaných organizácií členovia čínskej komunistickej strany vstúpili, ani to, aký druh informácií takzvaným tibetským separatistom poskytovali.

 

Zverejnenie informácií o straníckych činiteľoch podporujúcich tibetský separatizmus je podľa agentúry DPA mimoriadne neobvyklé a poukazuje na pretrvávajúcu nestabilitu v Tibete. Demonštrácie a výtržnosti, ktoré sa v tejto himalájskej oblasti udiali v roku 2008, si vyžiadali mohutné nasadenie čínskych bezpečnostných síl.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies