Čínski podnikatelia hľadajú možnosti investícií v Žilinskom samosprávnom kraji

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 15:46 • 2 min
Čínski podnikatelia hľadajú možnosti investícií v Žilinskom samosprávnom kraji

ŽILINA – Nadviazanie obchodných vzťahov so spoločnosťami z čínskeho mesta Huzhou z partnerskej provincie Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Zhejiang bolo hlavným cieľom dnešného stretnutia predstaviteľov ŽSK s čínskymi podnikateľmi, ktorí na Slovensku hľadajú investičné príležitosti.

slovakia

left justify in out

Ako TASR informovala hovorkyňa ŽSK Lenka Záteková, v spolupráci so Slovenskou priemyselnou a obchodnou komorou a Slovenskou agentúrou pre rozvoj investícií a obchodu zorganizoval ŽSK bilaterálne rokovania s delegáciou Čínskej komory zahraničného obchodu mesta Huzhou.

 

„Žilinský kraj nadviazal spoluprácu s Čínou už v roku 2008, keď navštívila Úrad ŽSK delegácia z provincie Zhejiang, ktorá sa už o štyri roky neskôr stala naším partnerským regiónom. Obchodné rokovania sa od tej doby uskutočňujú pravidelne, či už na Slovensku, alebo v Číne, a môžeme povedať, že úspešne. Príkladom je i nedávny podpis dohody medzi spoločnosťou Huawei Technologies a Žilinskou univerzitou alebo množstvo ďalších dohôd, ktoré už dnes existujú medzi partnerskými firmami na území oboch štátov,“ zdôraznil podpredseda ŽSK Jozef Štrba.

 

Sedem firiem podľa neho predstavilo svoje business plány a následne počas individuálnych rokovaní so slovenskými firmami diskutovalo o možnej spolupráci. „Pre náš kraj sú podobné stretnutia veľmi dôležité a do budúcnosti nám môžu priniesť nielen investície, ale aj nové pracovné miesta,“ zdôraznil Štrba.

 

Ako povedal i ekonomický a obchodný radca Veľvyslanectva Čínskej ľudovej republiky v Slovenskej republike Wang Jinsong, spolupráca so Žilinským krajom je pre Čínu prínosná a je dôležité, aby sa rozvíjala i naďalej.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies