Čínski investori majú záujem o potravinársky koncern Hamé

NETKY.SK • 10 November 2015, 11:07 • 2 min
Čínski investori majú záujem o potravinársky koncern Hamé

PRAHA - Galavečera na Pražskom hrade odštartovala v pondelok 9. novembra Čínske investičné fórum 2015. Hlavnou témou sú investície čínskych bánk a finančných skupín na českom trhu. Informoval o tom server lidovky.cz, podľa ktorého majú Číňania záujem aj o český potravinársky koncern Hamé Babice.

slovakia

left justify in out

Lidové noviny zistili, že čínski investori majú o tento podnik enormný záujem. Firma je na predaj od jesene minulého roka. Hodnota holdingu, ktorý v súčasnosti drží lotyšsko-islandská skupina Nordic Partners Limited so sídlom na Malte, predstavuje okolo 4,5 miliardy Kč (166,41 milióna eur).

 

O kúpe Hamé vyjednáva investičný a energetický kolos CEFC. Ten v Českej republike v minulých mesiacoch nakupoval nehnuteľnosti, pivovary, televíziu či futbalovú Sláviu. Tým však ochota Číňanov pumpovať peniaze do českej ekonomiky zďaleka neskončila.

 

Podľa informácií LN čínskym investorom pri potravinárskej akvizícii pomáha česko-slovenská finančná skupina J&T. Tá pre CEFC predstavuje obchodného partnera, s ktorým by v budúcnosti mohla vstúpiť aj do českej energetiky. Aj keď sa o možnosti kúpiť potravinárske impérium vie niekoľko mesiacov, čínski investori sa chystajú na bleskovú akciu. CEFC mal podľa zdrojov LN prejaviť záujem o skupinu iba pred dvomi mesiacmi. Na transakciu však bolo uvalené informačné embargo.

 

(1 EUR = 27,042 CZK)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona