Čínskeho tínedžera odsúdeného na smrť oslobodili 18 rokov po poprave!

NETKY.SK • 15 December 2014, 09:24 • 2 min
Čínskeho tínedžera odsúdeného na smrť oslobodili 18 rokov po poprave!

PEKING - Čínsky súd vyniesol oslobodzujúci verdikt nad tínedžerom, ktorého pred viac ako 18 rokmi popravili po tom, ako ho uznali vinným zo znásilnenia a vraždy ženy na verejnej toalete. Oznámila to dnes agentúra AP s odvolaním sa na čínske médiá.

slovakia

left justify in out

Vyšší ľudový súd v autonómnej oblasti Vnútorné Mongolsko na severe Číny zrušil pôvodný verdikt nad odsúdeným a vyhlásil ho za nevinného. Podpredseda súdu sa súčasne ospravedlnil rodine tínedžera, ktorý mal v čase popravy len 18 rokov. Čínske štátne médiá zverejnili fotografie, na ktorých vidno, ako sudca oznamuje oslobodzujúci verdikt plačúcim rodičom popraveného mladíka. Rodine bolo priznané odškodné vo výške 30.000 jüanov (3894 eur), uviedli hongkonské noviny South China Morning Post. 
      

Oslobodzujúci verdikt bol vynesený v opakovanom súdnom procese, ktorý sa začal v novembri tohto roku. Už pred deviatimi rokmi sa pritom k vražde z apríla 1996 priznal iný páchateľ, údajný sériový vrah a sexuálny násilník. 
      

Tínedžera popravili dva mesiace po spáchaní zločinu. Podľa správ čínskych médií sa popravený mladík pokúšal pomôcť znásilnenej a ťažko zranenej žene, ktorú začul plakať na verejnej toalete v meste Chöch Chot. Sám tiež ohlásil zločin polícii. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies