Čínskeho ministra železníc odsúdili na smrť za korupciu a zneužívanie moci

NETKY.SK • 8 Júl 2013, 07:58 • 2 min
Čínskeho ministra železníc odsúdili na smrť za korupciu a zneužívanie moci

PEKING - Na trest smrti s podmienečným dvojročným odkladom za korupciu a zneužívanie moci odsúdili dnes v Pekingu bývalého čínskeho ministra železníc Liou Č'-ťüna. Oznámila to štátna tlačová agentúra Sinchua.

slovakia

left justify in out

Bývalého ministra v apríli formálne obvinili zo zneužitia právomocí, prijímania úplatkov a zanedbania povinností. Tieto prečiny viedli k "obrovským stratám" v oblasti verejných financií, uviedli štátne médiá pred otvorením procesu, ktorý sa za prísnych bezpečnostných opatrení začal v júni.

 

Liou Č'-ťüna odvolali vo februári minulého roka a neskôr vylúčili z komunistickej strany. Pred šiestimi rokmi zabránil zlúčeniu svojho rezortu s ministerstvom dopravy, ale vláda v marci tohto roku oznámila, že k zlúčeniu nakoniec predsa len dôjde.

Vyšetrovanie ukázalo, že Liou v rokoch 1986-2011 využil svoje postavenie ako úradník a neskôr ako minister, aby neoprávnene pomohol 11 osobám vyhrať súťaže, získať projektové zmluvy a zmluvy v nákladnej doprave. Počas tohto obdobia prijal úplatky vo výške 64,6 milióna jüanov (vyše osem miliónov eur).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies