Čínske vojnové lode sa zúčastnili cvičenia v Stredozemnom mori: Použitá bola aj ostrá munícia

NETKY.SK • 12 Júl 2017, 09:38 • 2 min
Čínske vojnové lode sa zúčastnili cvičenia v Stredozemnom mori: Použitá bola aj ostrá munícia

PEKING - Najmodernejšie čínske vojnové lode smerujúce do Ruska absolvovali v Stredozemnom mori cvičenie, pri ktorom bola použitá ostrá munícia.

slovakia

left justify in out

Do pondelkových manévrov sa zapojili tri čínske lode novej generácie: torpédoborec Che-fej, fregata Jün-čcheng a podporné plavilo Luo-ma-chu. Lode si podľa ministerstva otestovali streľbu z palubných a menších zbraní.

 

Skupina čínskych lodí smerovala na spoločné cvičenie s ruským námorníctvom s kódovým označením Joint Sea 2017, ktoré sa uskutoční v oblasti Petrohradu a Kaliningradu. Svedčí to o silnejúcej spolupráci medzi armádami oboch mocností.

 

Čínske námorníctvo zintenzívňuje svoje operácie v oblasti Stredozemného mora, čo mu umožňuje logistická základňa, ktorú Peking stavia v Džibutsku. Táto malá africká krajina leží pri strategicky významnom prielive spájajúcom Červené more s Arabským morom. Ide o prvú vojenskú základňu, ktorú si Čína buduje v zámorí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies