Čínske úrady zatkli stovky členov zakázanej náboženskej sekty

NETKY.SK • 19 August 2014, 16:50 • 2 min
Čínske úrady zatkli stovky členov zakázanej náboženskej sekty

PEKING - Čínske úrady zatkli takmer 1000 členov zakázanej náboženskej sekty Čchüan-neng-šen. Medzi zatknutými osobami je jej 100 vysoko postavených organizátorov a skalných stúpencov, oznámila dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Členovia skupiny čelia obvineniam z rozširovania sektárskych materiálov, narúšania spoločenského poriadku a podkopávania zákonov, uviedla agentúra Sinchua.
     

Vláda zintenzívnila opatrenia voči tejto sekte po široko medializovanej vražde ženy z júna tohto roku, z ktorej sú podozriví prívrženci Čchüan-neng-šen (Cirkvi všemohúceho Boha). 
     

Čchüan-neng-šen je nové náboženské hnutie vychádzajúce z kresťanstva, ktoré má údajne v Číne niekoľko miliónov členov. Prívrženci tejto cirkvi okrem iného veria, že Ježiš bol vzkriesený v podobe manželky zakladateľa sekty Čao Wej-šana. Pár už v septembri roku 2000 utiekol do USA.
     

Čínske úrady spustili zásah voči cirkvi Čchüan-neng-šen už v roku 2012 po tom, ako jej stúpenci varovali pred blížiacim sa koncom sveta a vyzvali na "rozhodujúci boj" voči "Červenému drakovi", ako naznali vládnucu komunistickú stranu.
     

Bývalý čínsky prezident Ťiang Ce-min v roku 1999 inicioval kampaň proti stúpencom duchovného smeru Falun Gong (Fa-lun-kung) po tom, ako tisíce jej priaznivcov uskutočnili pred vládnou budovou v Pekingu pokojný protest za oficiálne uznanie ich hnutia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies