Čínske úrady zadržali vyše 900 osôb za predaj toxického mäsa

NETKY.SK • 3 Máj 2013, 16:20 • 2 min
Čínske úrady zadržali vyše 900 osôb za predaj toxického mäsa

PEKING - Čínske úrady zadržali vyše 900 ľudí za zločiny súvisiace s predajom nebezpečného mäsa počas celonárodnej operácie, ktorá trvala tri mesiace. V piatok o tom informovalo ministerstvo pre verejnú bezpečnosť.

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení uvádza, že prípady sa týkajú napríklad predaja falošného hovädzieho a baranieho mäsa, mäsa z mŕtvych zvierat ako aj toxických mäsových výrobkov. "Úrady zadržali 904 podozrivých a zhabali vyše 20 000 ton falošných alebo toxických mäsových výrobkov," píše sa vo vyhlásení ministerstva. Čínskym trhom s mäsom otriaslo niekoľko škandálov. Obchodníci v provincii Ťiang-su napríklad predávali potkanie a líščie mäso ako baraninu, ďalší výrobcovia vstrekovali do mäsa peroxid vodíka alebo vodu. Najvyšší súd nedávno prijal nové, prísnejšie pravidlá, ktorými sa budú trestať zločiny súvisiace s bezpečnosťou potravín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies