Čínske úrady rozohnali študentov budhistického inštitútu a jeho časť zbúrali

NETKY.SK • 19 Máj 2017, 14:59 • 2 min
Čínske úrady rozohnali študentov budhistického inštitútu a jeho časť zbúrali

PEKING - Úrady v provincii S'-čchuan na juhozápade Číny zlikvidovali časť jedného z najväčších centier pre štúdium tibetského budhizmu na svete. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa nej čínske úrady vyhnali z okolia kláštorného komplexu Larung Gar desiatky ľudí a časť stavieb v lokalite zrovnali so zemou.

Predstavitelia miestnej autonómnej tibetskej prefektúry Garze vysvetlili, že k demoláciám domov pristúpili, aby zabránili preľudneniu a pomohli obnoviť Larung Gar - rozľahlé horské sídlo, v ktorom žije viac ako 10.000 mníchov a mníšok. Úrady sa snažia znížiť počet obyvateľov tejto lokality o polovicu.

Skupiny Tibeťanov zo zámoria však tvrdia, že nútené vysťahovanie a demolácie majú zabrániť šíreniu tibetského budhizmu. Budhistická akadémia Larung Gar totiž priťahuje čoraz viac žiakov z radov príslušníkov v Číne väčšinového národa - Chanov, ako aj cudzincov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies