Čínske stíhačky sa neprofesionálne priblížili k americkému lietadlu

NETKY.SK • 19 Máj 2017, 09:12 • 2 min
Čínske stíhačky sa neprofesionálne priblížili k americkému lietadlu

PEKING - Dve čínske stíhačky sa v stredu nad Východočínskym morom "neprofesionálne" priblížili k americkému prieskumnému lietadlu, ktoré sa pohybovalo v medzinárodnom vzdušnom priestore.

slovakia

left justify in out

Dve čínske viacúčelové stíhacie lietadlá Suchoj Su-30 sa priblížili k americkému lietadlu Boeing WC-135 Constant Phoenix určenému na detekciu rádioaktivity, ktoré v medzinárodnom vzdušnom priestore a v súlade s medzinárodným právom plnilo rutinné úlohy, uviedla hovorkyňa amerických vzdušných síl v Tichomorí podplukovníčka Lori Hodgeová.

Posádka WC-135 opísala priblíženie čínskych stíhačiek ako neprofesionálne "v dôsledku manévrov, ktoré čínski piloti vykonávali, ako aj rýchlosti a vzdialenosti oboch lietadiel", dodala Hodgeová.

Bližšie informácie o incidente hovorkyňa uviesť odmietla s odôvodnením, že celá záležitosť sa bude riešiť v spolupráci s čínskou stranou prostredníctvom príslušných "diplomatických a vojenských kanálov".




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies