Čínske námorníctvo začalo ojedinelé spoločné cvičenie s americkou stranou

NETKY.SK • 21 August 2013, 10:04 • 2 min
Čínske námorníctvo začalo ojedinelé spoločné cvičenie s americkou stranou

PEKING - Lode čínskeho námorníctva v utorok vyplávali na zriedkavé manévre zamerané na pátranie a záchranu, ktoré absolvujú s americkou stranou. Cvičenie prichádza v čase, keď sa Peking usiluje o zvýšenie svojej vojenskej diplomacie, informovala dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Trojica čínskych plavidiel vyplávala z prístavu v meste Čching-tao smerom k vodám Havajských ostrovov. Počas cesty sa zastavia aj v Austrálii, ako aj pri pobreží Nového Zélandu, kde sa zúčastnia podobných cvičení. Zástupca veliteľa čínskych námorných síl Sü Chung-meng uviedol, že manévre sú "významnou misiou vojenskej diplomacie".

Podujatie prišlo počas oficiálnej návštevy čínskeho ministra obrany Čchang Wan-čchüana v Spojených štátoch, kde so svojím rezortným náprotivkom Chuckom Hagelom rokuje o budovaní väčšej vzájomnej dôvery medzi oboma krajinami prostredníctvom rozšírenia vojenskej spolupráce.

Čínske námorníctvo sa na budúci rok po prvý raz zúčastní aj na veľkom medzinárodnom námornom cvičení známom ako Obruč Pacifiku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies