Čínske ministerstvo vydalo oficiálne hodnotenie kryptomien: Ethereum 1., Bitcoin až 13.

NETKY.SK • 17 Máj 2018, 22:00 • 2 min
Čínske ministerstvo vydalo oficiálne hodnotenie kryptomien: Ethereum 1., Bitcoin až 13.

PEKING – Ministerstvo priemyslu a informačných technológií v Číne vydalo oficiálne ratingy pre kryptomeny. Podľa čínskych odborníkov je Ethereum na 1.mieste a Bitcoin až na 13.mieste z celkovo 28 hodnotených kryptomien.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Poradie hodnotených kryptomien čínskou vládou začína Ethereom, ktorý nasledujú Steem, Lisk, NEO a Komodo. Prvé oficiáne hodnotenie obsahuje 28 kryptomien, pričom čínske ministerstvo priemyslu a informačných technológií chcel rozšíriť rebríček o ďalšie kryptomeny aj verejné blockchain projekty.

 

 

 

Odborníci určovali rating každej kryptomeny na základe troch indexov – technológia, aplikácia a inovácia. Ethereum dosiahol vysoké hodnoty v každom z týchto troch indexov, vďaka čomu sa dostal na 1.miesto a potvrdil tak vedúce postavenie z Weissovho rebríčka kryptomien, ktoré sa objavilo v januári tohto roka.

 

Naopak Bitcoin výrazne zaostáva v oblastiach technológie a aplikácie, aj keď v oblasti inovácie porazil všetky ostatné kryptomeny. Rebríček hodnotených kryptomien nájdete TU.

 

img

 

Výsledky ukazujú, že typickým zástupcom druhej generácie technológie blockchain je Ethereum (podľa indexov hodnotenia).

 

Po zverejnení ratingov kryptomien sa na Twitteri objavilo množstvo komentárov, že je ťažké pochopiť logiku čínskej vlády pri ich zostavovaní. Podobné reakcie boli aj na Weissov rebríček, keď Bitcoin ohodnotil iba známkou C+.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies