Čínske akcie zmazali časť utorkových ziskov, index CSI300 klesol o 1,5 %

NETKY.SK • 20 Január 2016, 10:26 • 2 min
Čínske akcie zmazali časť utorkových ziskov, index CSI300 klesol o 1,5 %

ŠANGHAJ - Čínske akcie dnes zmazali časť zo svojich utorkových (19. 1.) ziskov. Burzový regulátor predtým schválil novú sériu prvotných emisií akcií (IPO). Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Index CSI300, na ktorom sa nachádzajú najväčšie firmy kótované na burzách v Šanghaji a Šen-čene, dnes klesol o 1,5 % a uzavrel na úrovni 3174,38 bodu. Šanghajský index Composite stratil 1 % a uzavrel na 2976,69 bodu.

 

Aktuálny pokles čínskych akcií prichádza na pozadí pokračujúceho prepadu cien a obáv zo spomalenia čínskej aj globálnej ekonomiky. Navyše niektoré opatrenia Pekingu, vnímané trhom ako chybné kroky, znížili dôveru.

 

Akcie dnes oslabili aj napriek utorkovému prísľubu čínskej centrálnej banky (People's Bank of China, PBOC), že napumpuje do finančného systému vyše 600 miliárd CNY (83,92 miliardy eur), aby zmiernila nedostatok likvidity, ktorý sa očakáva pred lunárnym novým rokom na začiatku februára.

 

Klesali akcie zo všetkých sektorov. Najviac stratili bankové a realitné tituly.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies