Čínske akcie vzrástli najviac za uplynulý mesiac

NETKY.SK • 2 December 2015, 10:51 • 2 min
Čínske akcie vzrástli najviac za uplynulý mesiac

ŠANGHAJ - Čínske akcie dnes zaznamenali najprudší jednodenný percentuálny nárast za mesiac. Realitné akcie posilnili druhý mesiac po sebe. Na trhu sa totiž špekuluje, že vláda prijme ďalšie stimulačné opatrenia. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Index najväčších firiem kótovaných na burzách v Šanghaji a Šen-čene CSI300 vyskočil o 3,6 % na 3721,95 bodu a kľúčový šanghajský index Composite si pripísal 2,3 % a uzavrel na úrovni 3536,91 bodu. Bolo to najprudšie denné zvýšenie od 4. novembra.

 

Investori obrátili pozornosť od špekulatívnejších akcií menších firiem k relatívne lacným blue chipom. Šenčenský index, na ktorom sú kótované start-upy, klesol o 2,2 %. Zároveň prudko vzrástli bankové a realitné akcie.

 

Akcie realitných gigantov, ako sú China Vanke Co a Poly Real Estate Group Co, vyskočili druhý deň po sebe až o svoj 10-% denný limit. Dôvodom sú špekulácie, že Peking predstaví daňové úľavy, ktoré majú podporiť kúpy domov. Sektor tiež podporili očakávania, že ceny domov v Číne na budúci rok mierne vzrastú vďaka vládnej podpore.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona