Čínske a japonské akciové trhy klesli, dolu ich posunuli správy o čínskom vývoze

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 13:03 • 2 min
Čínske a japonské akciové trhy klesli, dolu ich posunuli správy o čínskom vývoze

LONDÝN - Akciové trhy v Číne a Japonsku uzatvorili dnešný obchodovací deň poklesom, keď na ne aj naďalej pôsobili tento týždeň zverejnené nepriaznivé údaje o vývoji čínskeho zahraničného obchodu.

slovakia

left justify in out

Na trhy okrem toho zapôsobil aj utorkový (8.3.) pokles cien ropy, keď americká ropa WTI klesla zhruba o 4 % a cena ropy Brent približne o 3 %. Čínske akcie pritom klesli prvýkrát po šiestich dňoch rastu. Informovali o tom portály RTTNews a BBC.

 

Hlavný index burzy v Šanghaji Shanghai Composite klesol na záver dnešného obchodovania o 38,83 bodu (1,34 %) a obchodovanie uzatvoril na úrovni 2862,56 bodu. Miernym poklesom ukončil obchodovanie aj kľúčový index hongkonskej burzy Hang Seng, ktorý uzavrel na úrovni 19.996,26 bodu, čo predstavuje pokles o 0,08 %.

 

Hlavný index tokijskej burzy Nikkei pre 225 akcií klesol na záver obchodovania o 0,8 % % na 16.642,20 bodu. Ešte horší výsledok zaznamenal širší index Topix. Ten obchodovanie uzavrel na úrovni 1332,33 bodu, čo znamená pokles o 1,14 %.

 

Na trhy zapôsobila najmä správa o vývoji čínskeho exportu za február. Vývoz podľa čínskeho colného úradu klesol medziročne o viac než 25 %, najviac za sedem rokov. To opäť zvýšilo obavy z ďalšieho vývoja čínskej ekonomiky, druhej najväčšej na svete.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona