Čínska Wanda Group kupuje prevádzkovateľa kín Nordic Cinema za 930 miliónov USD

NETKY.SK • 24 Január 2017, 18:54 • 2 min
Čínska Wanda Group kupuje prevádzkovateľa kín Nordic Cinema za 930 miliónov USD

PEKING - Čínsky konglomerát Wanda Group, ktorý vlastní miliardár Wang Ťien-lin, kupuje najväčšieho škandinávskeho prevádzkovateľa kín. Ako spoločnosť uviedla, jej sieť AMC Theatres so sídlom v USA prevezme za 930 miliónov USD (865,28 milióna eur) spoločnosť Nordic Cinema Group pôsobiacu vo viacerých krajinách na severe Európy.

slovakia

left justify in out

AMC Theatres prevezme Nordic Cinema od európskeho investora Bridgepoint a švédskej mediálnej skupiny Bonnier Holding. Ako uviedli zástupcovia Wanda Group, získaním spoločnosti Nordic Cinema urobil konglomerát Wanda "ďalší krok k dosiahnutiu stanoveného cieľa, ktorým je získať pod svoju kontrolu 20-% podiel svetového filmového trhu". Zároveň sa tým opäť posilní pozícia AMC Theatres, ktorá je už teraz najväčším prevádzkovateľom kín na svete.

 

Vlastníkom AMC Theatres je AMC Entertainment Holdings, ktorý Wanda Group kúpila v roku 2012 za 2,6 miliardy USD. Minulý rok k nemu pridala spoločnosť Legendary Entertainment, ktorá je napríklad za filmami Batman a Jurský park. Za tú zaplatila 3,5 miliardy USD. AMC zasa minulý rok za približne 1,2 miliardy USD kúpil najväčšieho európskeho prevádzkovateľa kín, britskú spoločnosť Odeon & UCI Cinemas Group.

 

(1 EUR = 1,0748 USD)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies