Čínska vakcína údajne účinkuje aj u detí

NETKY.SK • 23 Marec 2021, 08:24 • 2 min
Čínska vakcína údajne účinkuje aj u detí

Vakcína od čínskej spoločnosti Sinovac Biotech že jej vakcína proti ochoreniu COVID-19 CoronaVac je bezpečná a účinná aj u detí vo veku od 3 do 17 rokov.

slovakia

left justify in out

Ako na tlačovej konferencii vyhlásil popredný predstaviteľ firmy Keng Ceng, tieto výsledky pochádzajú z počiatočných a stredných štádií klinických testov.

 

Očkovacia látka CoronaVac už bola prv schválená na použitie pre skupiny ľudí vystavených zvýšenému nebezpečenstvu nákazy koronavírusom, no februárové podmienečné schválenie však umožnilo jej použitie pre širokú verejnosť.

 

img

Spomenutú vakcínu už predtým v Číne povolili na použitie u dospelej populácie. Bolo však potrebné ďalšie testovanie, aby zistili, ako funguje v prípade neplnoletých osôb. V priebehu testovania sa po podaní vakcíny vyskytli dva prípady vysokých teplôt, a to u trojročného a šesťročného dieťaťa. Zvyšní účastníci štúdie mali iba mierne vedľajšie účinky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona