Čínska štátna banka ICBC je v Španielsku podozrivá z prania špinavých peňazí

NETKY.SK • 12 September 2017, 10:53 • 2 min
Čínska štátna banka ICBC je v Španielsku podozrivá z prania špinavých peňazí

MADRID - Európska dcéra čínskej štátom vlastnenej banky Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) čelí v Španielsku obvineniu z napomáhania organizovanému zločinu.

slovakia

left justify in out

Podľa súdu mala spoločnosť ICBC Europe so sídlom v Luxemburgu medzi rokmi 2011 a 2014 prostredníctvom svojej španielskej pobočky preprať viac ako 214 mil. eur. Rozhodnutie zverejnil v pondelok sudca španielskeho Najvyššieho súdu Ismael Moreno. Ako informovala agentúra AP, v kauze už od februára 2016 čelí vyšetrovaniu sedem vedúcich pracovníkov madridskej pobočky banky.

Podľa sudcu ICBC Europe disponovala informáciami o podozrivých aktivitách španielskej pobočky, ktorá mala aktívne prijímať hotovosť pochádzajúcu z organizovaného zločinu a nelegálneho podnikania. Pôvod vkladov následne utajovala ich premenou na úvery zahraničným klientom, ktoré väčšinou prevádzala do Číny.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies