V seneckom parku D1 investuje čínsky investor, prvé firmy majú prísť ešte pred letom

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 12:00 • 2 min
V seneckom parku D1 investuje čínsky investor, prvé firmy majú prísť ešte pred letom

BRATISLAVA - Do logistického parku v Senci mieri čínsky investor. Čínska priemyselná skupina Jiangsu Weitian Chemical Group vložila do projektu D1 Park, ktorý má slúžiť ako administratívna a logistická základňa pre ázijských investorov, 10 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

"V D1 Parku pripravujeme pre našich ázijských partnerov 80 administratívnych jednotiek. Tí si ich môžu odkúpiť a založiť si tu svoju stredoeurópsku alebo európsku administratívnu centrálu,“ uviedol riaditeľ skupiny IPEC Group, ktorá park založila, Ivan Čarnogurský.


V súčasnosti je podľa neho pre obchodné zastúpenia čínskych spoločností predaných už 20 takýchto jednotiek. "Do Senca tak prídu ešte pred letom napríklad obchodníci s kamenárskym tovarom či dovozcovia sójových bôbov," dodal Čarnogurský. Skupina Jiangsu Weitian Chemical Group si Senec podľa neho vybrala vďaka členstvu Slovenska v EÚ, v eurozóne a vďaka dobrej dopravnej dostupnosti na kľúčové západoeurópske a stredoeurópske trhy.

 

"Región strednej Európy dôverne poznám, dlhodobo sa tu pohybujem a vo vzájomnej spolupráci vidím veľkú príležitosť. D1 Park má obrovské možnosti ďalšieho rastu,“ uviedla generálna riaditeľka a spolumajiteľka rodinného holdingu Jiangsu Weitian Chemical Group Lin Shengqin.


IPEC Group pôsobí na developerskom trhu od roku 1993. Za ten čas rôznymi formami skupina zastrešovala projekty s celkovou úžitkovou plochou vyše osemsto tisíc štvorcových metrov. Špecializuje sa predovšetkým na priemyselné a logistické areály, no venuje sa aj výstavbe bytov, obchodných priestorov a kancelárií.


Skupina Jiangsu Weitian Chemical Group s centrálou v meste Xuzhou v provincii Jiangsu bola založená v roku 2007. Špecializuje sa na výrobu chemikálií a produktov z koksu, jej výrobná kapacita predstavuje ročne až takmer tri milióny ton koksu, 300 tisíc ton metanolu a 150 tisíc ton čiernouhoľného dechtu. Skupinu tvorí päť spoločností vrátane Xuzhou Weitian Chemical Company Limited a Hai Ya Qi Zhiye Properties Limited, ktoré spolu zamestnávajú viac ako tritisíc pracovníkov. Časť skupiny sa venuje developmentu realitných projektov v Číne i v zahraničí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona