Čínska roľníčka ako údajná princezná mámila od ľudí peniaze - dostala 13 rokov

NETKY.SK • 9 September 2015, 10:00 • 2 min
Čínska roľníčka ako údajná princezná mámila od ľudí peniaze - dostala 13 rokov

PEKING - Čínsku roľníčku, ktorá sa vydávala za princeznú z dynastie Čching, odsúdili na 13 rokov väzenia za to, že pod rôznymi zámienkami vymámila od ľudí 2,3 milióna jüanov (približne 340.700 eur). Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Žena (49) z provincie Che-nan údajne ľuďom tvrdila, že peniaze potrebuje na úplatky pre úrady, aby sa dostala ku kráľovskému dedičstvu v hodnote 175 miliárd jüanov (približne 24,6 miliardy eur), pričom podvedeným osobám tvrdila, že im vráti trojnásobok požičaných peňazí.

 

Ako záruku im ponúkala falošné zlaté prúty, falšované doláre a podomácky nakreslené mapy miest, kde sú zakopané poklady, napísala v utorok večer agentúra Sinchua.

 

Ženinmu spoločníkovi, 47-ročnému mužovi z provincie Si-an na severozápade Číny, vymeral súd 12 rokov väzenia za to, že jej medzi februárom 2013 a júlom 2014 pri podvodoch aktívne pomáhal.

 

Odsúdení sú zároveň povinní vrátiť obetiam všetky peniaze, ktoré od nich neoprávnene získali. Obaja sa proti rozsudku odvolali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies