Čínska reprezentácia bez trénera, Perrin skončil

NETKY.SK • 8 Január 2016, 10:46 • 2 min
Čínska reprezentácia bez trénera, Perrin skončil

PEKING - Alain Perrin už nie je trénerom čínskej futbalovej reprezentácie. Obe strany sa dohodli na ukončení spolupráce, ktorá trvala bezmála dva roky.

slovakia

left justify in out

Čínska futbalová asociácia už hľadá nástupcu francúzskeho kormidelníka, ktorému poďakovala za pracovné nasadenie, prísny trénerský štýl a nové impulzy pre výkonnostne stagnujúce mužstvo. Rozhodnutie označila za výsledok analýzy potrieb pred pokračovaním kvalifikácie majstrovstiev sveta 2018 do Ruska a tiež za krok smerom k budúcemu vývoju.


Čínsky národný tím si v druhej fáze ázijskej časti kvalifikácie MS 2018 nepočína veľmi presvedčivo. V tabuľke C-skupiny figuruje až na treťom mieste za Katarom a Hongkongom, s ktorým na jeseň dvakrát bezgólovo remizoval. V marci ho čaká posledné vystúpenie doma proti Maldivám. Do tretej fázy postúpia víťazi ôsmich skupín a štyri najlepšie tímy z druhých miest.


Perrina angažovali Číňana vo februári 2014, keď hľadali dlhodobé riešenie trénerskej otázky po prepustení Josého Antonia Camacha. Bývalý kouč Olympique Marseille, Portsmouthu, Saint-Étienne a najmä Olympique Lyon minulý rok priviedol čínsky výber prvý raz po 11 rokoch do vyraďovacej časti ázijského šampionátu, kde vo štvrťfinále bola nad jeho sily Austrália ako neskorší víťaz turnaja. Perrin prevzal čínsku reprezentáciu na 88. mieste rebríčka Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), v najnovšom januárovom poradí jej patrí 82. post.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies