Čínska provincia zakázala občanom opustiť krajinu pre šírenie koronavírusu

NETKY.SK • 1 Apríl 2020, 20:32 • 2 min
Čínska provincia zakázala občanom opustiť krajinu pre šírenie koronavírusu

PEKING - Provincia Jün-nan na juhozápade Číny zakázala čínskym občanom opustiť krajinu cez viac ako 30 hraničných priechodov a riečnych prístavov, aby zastavila šírenie nového koronavírusu návratom občanov späť do Číny.

slovakia

left justify in out

Výnimku udelili zahraničnej pomoci, technickej pomoci alebo pohotovostným zdravotníckym pracovníkom. Informoval o tom v stredu denník South China Morning Post.

 

19 hraničných priechodov a 14 riečnych prístavov

Provincia Jün-nan, ktorá má hranicu s Vietnamom, Laosom a Mjanmarskom, obmedzila prevádzku svojich 19 hraničných priechodov a 14 riečnych prístavov na nákladnú dopravu.

 

Čína v sobotu uzavrela svoje hranice pre cudzincov. Nečínski obyvatelia pohraničných oblastí, ktorí majú povolenie vstúpiť do Jün-nanu, sa však stále môžu dostať do tejto provincie.

 

 

Podľa nových nariadení musia podstúpiť testovanie na prítomnosť nového koronavírusu a protilátok a následne ostať 14 dní v karanténe, všetko na svoje náklady.

 

Zákaz prekročiť hranicu pre čínskych občanov by podľa profesora medzinárodných vzťahov na Univerzite v Jün-nane Siao Siena mohol ovplyvniť prihraničný obchod a cestovný ruch.

 

"Potreba zabrániť šíreniu infekčnej choroby ale prevažuje nad obchodom a cestovným ruchom. Je to teraz najvyššou prioritou krajiny," dodal Siao.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona