Čínska polícia zastrelila Ujgura, ktorý chcel na vlakovej stanici napadnúť ľudí

NETKY.SK • 17 Jún 2015, 10:48 • 2 min
Čínska polícia zastrelila Ujgura, ktorý chcel na vlakovej stanici napadnúť ľudí

PEKING - Čínska polícia zastrelila dnes na železničnej stanici v meste Si-an príslušníka tamojšej moslimskej menšiny Ujgurov.

slovakia

left justify in out

Muž chcel údajne zaútočiť betónovým kvádrom na cestujúcich, uviedla agentúra AP. Železničná polícia v meste Si-an na severe Číny uviedla, že jej príslušník pred streľbou opakovane upozorňoval muža, ktorý chcel napadnúť ľudí platiacich za cestovné lístky. K incidentu došlo približne o 06.00 h miestneho času (utorok 24.00 h SELČ).


Podľa stručného policajného oznamu na mikroblogovacej sieti zomrel Ujgur po prevoze nemocnice a chod železničnej stanice sa vrátil do normálu. Či došlo pri streľbe aj k zraneniu ďalších osôb, nebolo zrejmé.


Konflikty medzi turkotatárskou ujgurskou menšinou a väčšinovou čínskou etnickou skupinou Chan za posledné roky pravidelne vrcholia násilím s bilanciou stoviek obetí.


Kritici tvrdia, že za napätou situáciou medzi etnickými skupinami v Číne je priveľmi prísna ústredná vládna moc a popieranie práv, čo doháňa Ujgurov k extrémizmu.


Vlani v marci ozbrojená ujgurská skupina dobodala na železničnej stanici v meste Kchun-ming nožmi 31 osôb.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies