Čínska polícia pri pokuse o útok na policajnú stanicu zabila 13 teroristov

NETKY.SK • 21 Jún 2014, 07:49 • 2 min
Čínska polícia pri pokuse o útok na policajnú stanicu zabila 13 teroristov

PEKING - Polícia v nepokojnej čínskej moslimskej Ujgurskej autonómnej oblasti Sin-ťiang zastrelila 13 útočníkov, ktorí sa jedným alebo viacerými autami pokúsili vniknúť do policajnej administratívnej budovy a odpáliť tam výbušniny. Zranenia pri tom utrpeli traja policajti.

slovakia

left justify in out

Na svojich internetových stránkach o tom informovala regionálna vláda s tým, že pri útoku v prefektúre Kašgar nebol zranený žiaden civilista.
      

Autonómna oblasť Sin-ťiang je dlho dejiskom konfliktu kvôli napätiu medzi turkotatárskymi moslimskými Ujgurmi a čínskym obyvateľstvom. Od začiatku roka prišlo pri eskalácii napätia na severozápade Číny o život najmenej 125 ľudí, tvrdí medzinárodná Spoločnosť pre ohrozené národy (GfbV) so sídlom v Nemecku.
      

Čínska vláda v oblasti, pre ktorú Ujguri žiadajú väčšie právomoci, sprísnila bezpečnostné opatrenia. V predchádzajúcich týždňoch odsúdili v Číne na smrť alebo dlhé tresty väzenia desiatky ľudí za obvinenia súvisiace s terorizmom.
      

Posledný veľký útok sa odohral v máji, keď pri výbuchu bomby na trhovisku v hlavnom meste provincie - Urumči - zahynulo 43 ľudí. Čínske úrady z tohto i podobných útokov obvinili extrémistov, ktorí sa údajne snažia zosadiť čínsku vládu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona