Čínska "neviditeľná" stíhačka J-20 sa objavila v náborovom videu

NETKY.SK • 27 Február 2015, 12:20 • 2 min
Čínska "neviditeľná" stíhačka J-20 sa objavila v náborovom videu

PEKING - Prototyp "neviditeľnej" stíhačky J-20 sa objavil v novom náborovom videu čínskeho letectva. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Na šesťminútovom videu s názvom "Nebo hrdinov", ktoré zverejnili vo štvrtok čínske internetové stránky, vidno na krátky okamih, ako stíhačka J-20 vzlieta.

 

Propagačné video má tri časti nazvané "Nebo ťa potrebuje", "Budúcnosť patrí tebe" a "Vlasť ťa volá". Hoci sa v ňom nakrátko objaví stroj J-20, dominujú mu najmä staršie stroje a vlastenecké heslá. V klipe je vidieť aj pilotky a nové vojenské dopravné lietadlo Y-20.

 

Zverejnenie záberov stíhačky J-20, ktorú v armádnych kruhoch nazývajú aj "Mocný drak", je v Číne ojedinelé, napísala agentúra Reuters.

 

Tzv. technologický demonštrátor, teda "hrubá" verzia vojenského lietadla J-20, absolvoval prvý let začiatkom roka 2011 v čase, keď Čínu navštívil šéf rezortu obrany USA Robert Gates. Odvtedy bolo zverejnených len niekoľko záberov tohto stroja.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies