Čínska Midea Group chce vyrábať domáce spotrebiče schopné ťažiť Bitcoiny

NETKY.SK • 28 August 2017, 12:30 • 2 min
Čínska Midea Group chce vyrábať domáce spotrebiče schopné ťažiť Bitcoiny

GUANGDONG – Spoločnosť Midea Group je významným čínskym výrobcom elektrických spotrebičov. Podľa správ sa teraz snaží patentovať metódu ťaženia Bitcoinov pomocou domácich spotrebičov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Žiadosť bola predložená ešte vlani v novembri, ale Štátny úrad pre duševné vlastníctvo Čínskej ľudovej republiky ju zverejnilo až tento rok.

V žiadosti spoločnosti sa uvádza zámer vyrábať domáce spotrebiče od klimatizácií až po televízory, ktoré by mali v sebe zabudované špeciálne čipy na ťažbu kryptomien. Po naprogramovaní by sa spotrebiče pripojili ku cloudovej službe a prispievali by svojou hashovacou silou k ťažbe.

 

img

 

V patentovej žiadosti sa píše: "Metóda zahŕňa nasledujúce kroky: ovládanie prístupu domáceho spotrebiča do siete a prihlásenie sa do Bitcoin účtu prostredníctvom domáceho spotrebiča; Bitcoinový účet je už vopred zaregistrovaný na webovej stránke, prostredníctvom ktorej sa ťaží Bitcoin; riadenie domáceho spotrebiča na ťažbu na Bitcoin webovej stránke a ukladanie Bitcoinov do Bitcoinovej peňaženky priradenej k účtu."

Podľa metódy navrhovanej patentom by spustenie ťažobného softvéru nemalo vplyv na bežný chod prístroja a systém by fungoval aj vtedy, keď sa spotrebič nepoužíva. V dôsledku toho by sa zvýšil rozsah služieb a komerčná hodnota spotrebičov pre domácnosť, čo zároveň vytvára pre vlastníka dodatočný príjem.

 

img

 

Životaschopnosť softvérových patentov v Číne je trochu nejasná. Počítačové programy nemôžu byť patentované, ale môžu byť chránené autorskými právami. Podľa Štátneho úradu pre duševné vlastníctvo môže byť softvér patentovaný, ak kombinácia kódu a hardvéru predstavuje niečo inovatívne.

Spoločnosť Midea Group, ktorá zamestnáva viac ako 125.000 ľudí, bola v roku 2017 zaradená na 450.priečku v zozname Fortune Global 500. Začiatkom roka spoločnosť vo výročnej správe uviedla príjmy za rok 2016 vo výške viac ako 22 miliárd dolárov a zisk vo výške dve miliardy dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies