Čínska komunistická strana vyšetruje pre korupciu aj viceprimátora Šanghaja

NETKY.SK • 10 November 2015, 12:21 • 2 min
Čínska komunistická strana vyšetruje pre korupciu aj viceprimátora Šanghaja

PEKING - Čínska vládnuca komunistická strana dnes oznámila, že vyšetruje viceprimátora finančnej metropoly Šanghaj v rámci prebiehajúcich rozsiahlych zásahov proti korupcii na všetkých úrovniach vlády.

slovakia

left justify in out

Stranícky Ústredný výbor pre disciplinárnu inšpekciu uviedol dnes na svojej webovej stránke, že Aj Pao-ťüna vyšetrujú pre podozrenie z "vážnych porušení disciplíny". Táto fráza takmer vždy poukazuje na úplatkárstvo, uviedla tlačová agentúra AP. Meno Aj Pao-ťüna už bolo odstránené zo zoznamu viceprimátorov Šanghaja, čo je pravdepodobne náznak, že ho čoskoro odvolajú a takisto vylúčia zo strany. Potom zvyčajne nasleduje trestné stíhanie. Päťdesiatpäťročného Aj Pao-ťüna vymenovali za viceprimátora v roku 2007 a pred dvoma rokmi sa stal šéfom novej mestskej zóny voľného obchodu v štýle Hongkongu, ktorú intenzívne podporovala centrálna vláda v Pekingu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona