Čínska investičná skupina CEFC investovala v Česku takmer 23 mld. Kč

NETKY.SK • 14 November 2016, 12:38 • 2 min
Čínska investičná skupina CEFC investovala v Česku takmer 23 mld. Kč

PRAHA - Čínska investičná skupina CEFC Group (Europe) Company už investovala v Česku takmer 23 miliárd korún. Uviedla to dnes viceprezidentka skupiny Marcela Hrdá. Informoval o tom server novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Podľa Hrdej investície CEFC v Česku dosiahli 22,8 miliardy Kč (842,76 milióna eur). Dokončované investície predstavujú ďalších 30,7 miliardy Kč a novoplánované potom presahujú 10 miliárd Kč.

Skupine CEFC patrí v Česku okrem iného futbalový klub Slavia Praha a pivovarnícka skupina Lobkowicz. CEFC investovala aj v mediálnych skupinách Médea Group a Empresa Media. Okrem toho prevzala strojársky a metalurgický podnik Žďas v Žďári nad Sázavou spolu s jeho dcérskou spoločnosťou TS Plzeň a získala aj väčšinový podiel v nemeckej spoločnosti ŽĎAS SGS. K tomu vlastní podiel v leteckej spoločnosti Travel Service, ďalej v internetovom predajcovi zájazdov Invia.cz a vo finančnej skupine J&T.

 

Minulý týždeň podpísala spoločnosť so skupinou Penta dohodu o predaji administratívneho centra Florentinum v Prahe. Hodnota kontraktu dosahuje približne 7,6 miliardy Kč.

(1 EUR = 27,054 CZK)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona