Čínska firma využila konexie, aby mohla zriadiť rizikové skladisko v Tchien-ťine

NETKY.SK • 19 August 2015, 12:59 • 2 min
Čínska firma využila konexie, aby mohla zriadiť rizikové skladisko v Tchien-ťine

PEKING - Jedným z dvoch tichých majiteľov skladiska chemikálií v čínskom prístave Tchien-ťin, kde výbuchy zabili minulý týždeň najmenej 114 ľudí, je údajne syn bývalého šéfa polície. Píšu o tom dnes čínske médiá.

slovakia

left justify in out

Čínska tlačová agentúra Sinchua uviedla, že tento muž využil svoje konexie, aby získal licenciu na skladisko s nebezpečnými látkami, hoci jeho zriadením porušil bezpečnostné predpisy. Druhým majiteľom je podľa Sinchua bývalý riaditeľ štátnej chemickej spoločnosti, ktorý tiež využil svoje vplyvné známosti, aby umožnil schválenie skladiska.

 

Správa štátnej agentúry zdôrazňuje všeobecné povedomie, že súkromné čínske spoločnosti s dobrými konexiami využívajú osobné vzťahy s úradmi, aby nemuseli rešpektovať záväzné nariadenia. Skladisko spoločnosti Žuej-chaj (Ruihai International Logistics) sa nachádzalo menej ako 500 metrov nielen od diaľnice, ale aj od obytného komplexu. Po výbuchoch je stále nezvestných 65 ľudí a v nemocniciach zostáva 674 zranených.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona