Čínska delegácia diskutovala na pôde ŽSK o možnostiach výmeny študentov

NETKY.SK • 29 September 2016, 14:19 • 2 min
Čínska delegácia diskutovala na pôde ŽSK o možnostiach výmeny študentov

ŽILINA – O možnostiach výmeny študentov a ďalších príležitostiach v oblasti školstva diskutovali v stredu (28. 9.) na pôde Úradu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) v Žiline zástupcovia štyroch stredných škôl z čínskeho mesta Ningbo. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSK Lenka Záteková.

slovakia

left justify in out

"Provincia Zhejiang, kde sa mesto Ningbo nachádza, je naším partnerským regiónom už od roku 2012. Odvtedy sa nám podarilo vybudovať silný vzťah v oblasti investícií či cestovného ruchu a teraz už i školstva. Je to výborná príležitosť rozvíjať náš kraj a priniesť niečo nové," uviedol po rokovaní podpredseda ŽSK Jozef Štrba.

 

Zástupcovia čínskych škôl sa podľa Zátekovej stretli s riaditeľmi Dopravnej akadémie v Žiline, Strednej odbornej školy (SOŠ) stavebnej v Žiline, Gymnázia Hlinská v Žiline a Gymnázia Viliama Paulinyho - Tótha v Martine.

 

"Hovorili sme najmä o systéme fungovania školstva na Slovensku. Ale predstavili sme im aj Žilinský kraj, v ktorom máme v zriaďovateľskej pôsobnosti 59 škôl. Snažili sme sa prezentovať teoretické i odborné vzdelávanie študentov, preto sme priamo navštívili aj dve zo škôl," informovala riaditeľka odboru školstva Úradu ŽSK Dana Mažgútová.

 

Doplnila, že čínska delegácia si pozrela tri vyučovacie hodiny v Dopravnej akadémii, v ktorej sa zároveň nachádza krajské Centrum odborného vzdelávania a prípravy pre automobilový priemysel. "Praktické vyučovanie mohli vidieť v SOŠ stavebnej, kde žiaci trénujú zručnosti v reálne vybudovanom byte. Odborné vzdelávanie sa u nás snažíme dávať do popredia a je to vidieť aj na vybavení a modernom prístupe škôl. Možnosť spolupráce s čínskymi školami by určite bola veľkým lákadlom pre budúcich študentov," podotkla Mažgútová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona