Čínska ChemChina kúpi nemeckú firmu KraussMaffei za vyše 920 mil. eur

NETKY.SK • 11 Január 2016, 16:08 • 2 min
Čínska ChemChina kúpi nemeckú firmu KraussMaffei za vyše 920 mil. eur

MNÍCHOV - Čínska spoločnosť ChemChina plánuje kúpiť nemeckého výrobcu strojov na spracovanie a produkciu plastov a gumy KraussMaffei. Informovali o tom agentúry DPA a Bloomberg, podľa ktorých ide o najväčšiu akvizíciu nemeckej spoločnosti zo strany čínskeho investora.

slovakia

left justify in out

ChemChina, ktorá je najväčšou chemickou spoločnosťou v Číne, zaplatí súčasnému vlastníkovi firmy mníchovskej KraussMaffei, ktorým je kanadská investičná spoločnosť Onex, 925 miliónov eur. "Rastový potenciál spoločnosti KraussMaffei je ohromný, najmä po tom, čo sa zlepší prístup firmy na čínsky trh, čo my môžeme zaručiť," povedal predseda predstavenstva spoločnosti ChemChina Ťien-sin Žen.

 

Čínska firma zároveň uviedla, že v rámci transakcie neplánuje zatvoriť žiadnu prevádzku KraussMaffei a ponechá aj manažment a centrálu v Mníchove. KraussMaffei zamestnáva vo svete okolo 4500 ľudí, z toho približne 2800 v Nemecku. V roku 2014 dosiahla tržby okolo 1,1 miliardy eur. Transakciu, ktorú by Číňania chceli dokončiť v 1. polroku tohto roka, ešte musia schváliť regulačné úrady.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona