Čínska cenzúra mazala správy o galantnosti Putina voči manželke prezidenta

NETKY.SK • 11 November 2014, 12:15 • 2 min
Čínska cenzúra mazala správy o galantnosti Putina voči manželke prezidenta

PEKING - Galantné gesto ruského prezidenta Vladimira Putina na summite Ázijsko-pacifického hospodárskeho spoločenstva (APEC) v Pekingu neuniklo sociálnym sieťam a aktivovalo čínskych cenzorov.

slovakia

left justify in out

Podľa tlačovej agentúry DPA zhromaždení svetoví politici čakali v pondelok večer na ohňostroj za teplôt tesne nad nulou a Putin ponúkol manželke čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga, ktorá sedela vedľa neho, pokrývku. Ako ukázal živý prenos, Pcheng Li-jüan teplú pokrývku na plecia od ruského prezidenta prijala, ale o pár sekúnd ju odovzdala pobočníkovi a obliekla si vlastný kabát.

 

Gesto nedávno rozvedeného Putina okamžite zachytila čínska mikroblogová stránka Sina Weibo. Jeden z blogerov pochválil "ruského džentlmena", ďalší napísal, že "Putin flirtuje s prvou dámou!".

 

Tieto správy zo summitu, ktorý je najväčšou medzinárodnou akciou, akej Si Ťin-pching kedy predsedal, okamžite upútali pozornosť čínskych cenzorov. O pár hodín boli všetky zmienky o tomto "incidente", vrátane videozáznamu na spravodajských webových stránkach, odstránené.

 

Pcheng Li-jüan je oveľa viditeľnejšia ako ktorákoľvek z manželiek predchádzajúcich vodcov Číny a médiá a verejnosť ju pozorne sledujú.

 

Putin sa podobne galantne prejavil k významným ženám na verejnosti už viackrát. Napríklad vlani počas summitu G-20 v Petrohrade zakryl prikrývkou pri neskorom večernom koncerte pod otvoreným nebom nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona