Čínska centrálna banka vyvinula blockchain systém na digitalizáciu šekov

NETKY.SK • 6 Jún 2018, 19:00 • 2 min
Čínska centrálna banka vyvinula blockchain systém na digitalizáciu šekov

PEKING – Čínska ľudová banka (PBoC) vyvinula blockchain systém na digitalizáciu papierových šekov. Nový systém má eliminovať finančné podvody a zároveň znížiť náklady na tlač šekov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa úradníka Di Ganga z oddelenia pre výskum digitálnej meny, platforma prichádza po roku vývoja. Di povedal, že šeky budú tokenizované a všetky operácie sa budú vykonávať pomocou inteligentných zmlúv. Čínski predstavitelia dúfajú, že digitalizácia šekov povedie k vyššej transparentnosti a zníži počet podvodov.

 

img

 

Vývojári systému zdôraznili, že algoritmus technológie spĺňa aktuálne požiadavky finančných služieb. Digitálny fakturačný systém znižuje čas transakcie na približne tri sekundy a zároveň zabezpečuje, že transakcia bola dokončená a nedá sa s ňou manipulovať.

 

Čínska vláda je známa svojim skeptickým postojom voči kryptomenám, keď koncom roka 2017 zakázala ich obchodovanie a rovnako aj počiatočné ponuky mincí (ICO). Čínske úrady však s nadšením prijali technológiu blockchain. Počas minulého roku Čína podala na Svetovú organizáciu duševného vlastníctva (WIPO) viac technologických patentov, ako ktorákoľvek iná krajina.

 

img

 

Prezident Číny Xi Jinping v máji podporil technológiu blockchain počas 19. výročnej konferencii Čínskej akadémie vied v Pekingu. Xi povedal, že blockchain je jednou z viacerých priekopníckych technológií novej generácie.

 

"Nová generácia informačných technológií reprezentovaná umelou inteligenciou, kvantovými informáciami, mobilnou komunikáciou, internetom vecí a blockchainom zrýchľuje prielom v ich širšom využití," povedal prezident Xi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies