Čínska centrálna banka napumpuje do najväčších bánk 500 miliárd

NETKY.SK • 17 September 2014, 11:03 • 2 min
Čínska centrálna banka napumpuje do najväčších bánk 500 miliárd

PEKING - Čínska centrálna banka sa rozhodla poskytnúť stimuly najväčším úverovým ústavom v krajine, aby zvýšila ich likviditu a pomohla tak spomaľujúcej ekonomike oživiť rast. Informovala o tom agentúra RTTNews.

slovakia

left justify in out

Presnejšie, Ľudová banka Číny (People's Bank of China, PBoC) v priebehu troch mesiacov napumpuje do piatich najväčších finančných ústavov celkovo 500 miliárd jüanov (62,83 miliardy eur). PBoC tak poskytne každej z pätice štátnych bánk finančnú injekciu 100 miliárd CNY prostredníctvom štandardných úverových nástrojov.

 

Analytici označili tento krok za kvantitatívne uvoľňovanie. Finančnú injekciu dostanú: Industrial & Commercial Bank of China, Agricultural Bank of China, China Construction Bank, Bank of China a Bank of Communications.

 

Čínski politici uprednostňujú cielené opatrenia na podporu hospodárskeho rastu pred širokou škálou stimulov. PBoC pritom nezverejnila žiadne formálne vyhlásenie o svojich najnovších krokoch. Nedávno publikované údaje však signalizujú, že čínska ekonomika začala opäť spomaľovať a vláde sa tak možno nepodarí dosiahnuť v tomto roku plánovaný 7,5-% rast ekonomiky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona