Čínska centrálna banka napumpovala ďalšie peniaze do finančného systému

NETKY.SK • 28 August 2015, 13:47 • 2 min
Čínska centrálna banka napumpovala ďalšie peniaze do finančného systému

PEKING - Čínska centrálna banka napumpovala do domáceho finančného systému ďalšie peniaze.

slovakia

left justify in out

Týmto spôsobom sa snaží upokojiť akciové trhy a stimulovať ekonomiku. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

People's Bank of China (PBOC) dnes opäť podporila medzibankový peňažný trh prostredníctvom programu na poskytnutie krátkodobej likvidity (SLO). Banka prostredníctvom týchto operácií napumpovala na trh v prepočte 8,31 miliardy eur. Tieto úvery majú splatnosť 7 dní a priemernú sadzbu 2,35 %, uviedla PBOC na svojej internetovej stránke.

 

To je už druhá takáto injekcia krátkodobej likvidity v tomto týždni. PBOC v stredu (26. 8.) naliala na medzibankový peňažný trh prostredníctvom operácií SLO 140 miliárd CNY (vyše 19 miliárd eur). Banka spustila SLO v roku 2013, aby rozšírila svoje monetárne nástroje.

 

PBOC v utorok (25. 8.) skresala kľúčový úrok už piatykrát od novembra 2014. Banka znížila tiež povinné rezervy bánk, aby finančné inštitúty mali viac voľných prostriedkov na poskytovanie úverov, čo by malo podporiť druhú najväčšiu svetovú ekonomiku, ktorej rast sa spomaľuje.

(1 EUR = 7,2281 CNY)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies