Čínska CEFC zvyšuje podiel v J&T Finance Group na 50 %

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 15:42 • 2 min
Čínska CEFC zvyšuje podiel v J&T Finance Group na 50 %

PRAHA - Čínska spoločnosť CEFC China Energy Company Limited (CEFC) získa 50-% podiel vo finančnej skupine J&T Finance Group SE (JTFG). Zástupcovia oboch firiem to dnes potvrdili podpisom zmluvy o strategickom partnerstve.

slovakia

left justify in out

"Oblasť financií je jednou z kľúčových, ktorým sa CEFC po celom svete dlhodobo venuje. Našou prvou investíciou pri vstupe do Českej republiky a strednej Európy preto bola akvizícia takmer 10 % v bankovom holdingu JTFG. V ňom sme našli silného a spoľahlivého partnera. Vzájomne sme sa preto dohodli na navýšení nášho podielu a uzavretí strategického partnerstva," konštatoval prezident CEFC a predseda predstavenstva jej európske skupiny CEFC Group (Europe) Company Chan Chauto.

 

"Vstup tak silného partnera do skupiny je pre nás príležitosť, ako sa dostať medzi najvýznamnejšie spoločnosti stredoeurópskeho regiónu a expandovať na nové trhy. Uzavretie partnerstva s CEFC, pričom sme aj naďalej zodpovední za manažérske vedenie skupiny, vnímame ako historicky najvýznamnejšiu transakciu, ktorú sme kedy realizovali," zhodnotil podpredseda predstavenstva JTFG Patrik Tkáč.

 

Vstup CEFC do JTFG podlieha ešte schváleniu príslušných regulačných orgánov všetkých krajín, v ktorých finančná skupina pôsobí. Obe spoločnosti majú záujem v krajinách strednej a východnej Európy poskytovať retailové bankovníctvo, a to prostredníctvom zastúpenia najmenej v dvoch významných bankách. Bankové a finančné služby by v budúcnosti radi rozšírili aj do Číny, kde plánujú aj vznik pobočky J&T Banky.

 

Súčasťou strategického partnerstva je aj rámcová dohoda o spolupráci JTFG s čínskou finančnou inštitúciou China Developement Bank v celkovej hodnote 800 miliónov eur na investície do vybraných projektov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies