Čínska automobilka Geely kupuje takmer 10% nemeckej firmy Daimler

NETKY.SK • 26 Február 2018, 12:36 • 2 min
Čínska automobilka Geely kupuje takmer 10% nemeckej firmy Daimler

LONDÝN - Čínsky výrobca áut Geely sa stáva investorom v nemeckej automobilke Daimler vlastniacej Mercedes-Benz, pričom sa vyjadril, že s nemeckým automobilovým gigantom chce spolupracovať pri produkcii elektrických áut. Informuje o tom britský portál bbc.com.

slovakia

left justify in out

Geely je úplným majiteľom švédskej automobilky Volvo a britského výrobcu taxíkov London Taxi Company.

Akvizícia 9,7-percentného podielu v automobilke Daimler spoločnosťou Geely vyvolala určité obavy, že čínska firma sa bude výmenou za túto transakciu snažiť získať prístup k technológiám a inováciám. Nemecká vláda však uviedla, že nevidí "nutnosť konať, pokiaľ ide o pravidlá hospodárskej súťaže alebo zahraničných investícií".

Čína sa všeobecne považuje za najdôležitejší budúci trh pre globálnych výrobcov áut. Daimler cez víkend zároveň ohlásil investíciu 1,9 mld. USD v rámci partnerstva s čínskou automobilkou BAIC. Peniaze sú určené na modernizáciu závodu BAIC s cieľom vyrábať autá Mercedes vrátane elektrických vozidiel. Minulý týždeň nemecká automobilka BMW ohlásila dohodu s čínskym výrobcom áut Great Wall Motor o výrobe elektrickej verzie vozidlá BMW Mini pre čínsky trh, dodáva bbc.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies