Čínska asociácia núti hráčov, aby si zakrývali počas zápasu svoje tetovania

NETKY.SK • 26 Marec 2018, 15:11 • 2 min
Čínska asociácia núti hráčov, aby si zakrývali počas zápasu svoje tetovania

PEKING - Vysokí predstavitelia Čínskej futbalovej asociácie (CFA) zaviedli nové pravidlo, podľa ktorého futbalisti brázdiaci ihriská v najľudnatejšej krajine nesmú prezentovať tetovania.

slovakia

left justify in out

Mnohí hráči si museli svoje vyobrazenia na koži zakryť už v zápasoch Čínskeho pohára. V priebehu ostatných dvoch medzištátnych stretnutí čínskej reprezentácie proti Walesu (0:6) a Česku (1:4) nesmela tamojšia televízia odvysielať zábery, na ktorých by bolo vidno akékoľvek tetovanie. CFA tvrdí, že táto imidžová záležitosť moje ohrozovať zdravie hráčov.

 

Pri zraneniach by teoreticky mohla spôsobiť zavedenie infekcie do tela. V Číne platia viaceré prísne predpisy v súvislosti s tetovaním a hip-hopovou kultúrou, keďže futbalisti sú idolmi mladých ľudí. V krátkom čase by mali spomenutý zákaz implementovať aj do čínskej najvyššej futbalovej súťaže.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies