Činnosť najväčšej svetovej burzy kryptomien Binance bola zakázaná

NETKY.SK • 28 Jún 2021, 11:53 • 2 min
Činnosť najväčšej svetovej burzy kryptomien Binance bola zakázaná

VEĽKÁ BRITÁNIA - Britský Úrad pre dohľad nad finančnými trhmi zakázal v krajine činnosť najväčšej svetovej burzy kryptomien Binance.

slovakia

left justify in out

Úrad rozhodol, že firma v Spojenom kráľovstve nesmie vykonávať žiadne „regulované aktivity“. Zároveň bolo vydané varovanie pre spotrebiteľov týkajúce sa portálu Binance.com, v ktorom sa odporúča, aby si ľudia dávali pozor na reklamy sľubujúce vysokú návratnosť investícií do kryptomeny.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Problém s bitcoinom v Salvádore! Svetová banka odmieta pomôcť s jeho zavádzaním

 

Binance uviedol, že oznámenie FCA nebude mať žiadny „priamy dopad“ na služby, ktoré poskytuje zo svojej webovej stránky Binance.com. Existujúca kryptoburza spoločnosti Binance nemá sídlo v Spojenom kráľovstve, takže napriek rozhodnutiu FCA nebude mať v praxi žiadny vplyv na obyvateľov Spojeného kráľovstva, ktorí používajú web na nákup a predaj kryptomien.

 

Mohlo by vás zaujímať: Rozhodnutie štátu Salvádor vyhnal hodnotu bitcoinu nahor

 

FCA nereguluje kryptomeny, ale vyžaduje, aby sa u nich zaregistrovali. Binance sa neregistroval u FCA, a preto nemá povolené prevádzkovať burzy vo Veľkej Británii.

 

img

 

"Pri spolupráci s regulačnými orgánmi berieme prístup založený na spolupráci a svoje povinnosti v oblasti dodržiavania predpisov veľmi vážne. Aktívne držíme krok s meniacimi sa politikami, pravidlami a zákonmi v tomto novom priestore," reagovala spoloťnosť Binance.

 

Binance.com je online centralizovaná burza, ktorá ponúka používateľom celý rad finančných produktov a služieb vrátane nákupu a obchodovania so širokou škálou digitálnych mien, ako aj digitálnych peňaženiek, futures, cenných papierov, sporiacich účtov a dokonca aj požičiavania. Skupina Binance Group v súčasnosti sídli na Kajmanských ostrovoch, zatiaľ čo spoločnosť Binance Markets Limited je pridruženou spoločnosťou so sídlom v Londýne. Spoločnosť má viac subjektov rozmiestnených po celom svete a spoločnosť Binance Group mala predtým sídlo na Malte.

 

Regulačný orgán však zdôraznil, že žiadny subjekt v skupine Binance nie je držiteľom akejkoľvek formy oprávnenia, registrácie alebo licencie na vykonávanie regulovanej činnosti vo Veľkej Británii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies