Číňanov bude špehovať vláda! Vyvinuli na to špeciálnu aplikáciu

NETKY.SK • 8 August 2017, 11:57 • 2 min
Číňanov bude špehovať vláda! Vyvinuli na to špeciálnu aplikáciu

Čína vytvorila kontroverznú aplikáciu, ktorú si musí povinne nainštalovať do mobilného telefónu každý občan.

slovakia

left justify in out

V čínskej oblasti Si-Ťiang tvoria väčšinové obyvateľstvo moslimovia. Vláda im rozposlala správy s informáciou o novej aplikácii aj s presným postupom, ako si ju stiahnuť do mobilného telefónu. Urobiť tak musí povinne každý!

 

Cieľom aplikácie je sledovanie potenciálne nebezpečných a extrémistických prejavov. Aby nedošlo k ignorovaniu tohto príkazu, vláda sa zároveň rozhodla, že bude námatkovo vykonávať kontroly zariadení. Pokiaľ narazí na niekoho, kto si aplikáciu nenainštaloval, hrozí mu desaťdňové väzenie.

 

Aplikácia s názvom Jinwang má za úlohu priebežne monitorovať všetky súbory nachádzajúce sa v telefónoch obyvateľov z celej oblasti. Ak nájde nelegálne videá, obrázky, dokumenty a obsahy odkazujúce na terorizmus, okamžite na to upozorní a donúti majiteľa vymazať ich.

 

Obyvatelia tejto čínskej provincie zrejme úplne prídu o súkromie v rámci svojich dát v mobiloch, pretože Jinwang bude pre vládu zálohovať aj všetky konverzácie tamojších verzií WhatsAppu a Viberu, rovnako aj informácie zo SIM kariet a všetky prihlasovacie údaje k Wi-Fi sieťam.

 

Tento diskutabilný krok čínskej vlády sa dáva do súvislosti predovšetkým s rizikovosťou oblasti Si-Ťiang, v ktorej sa často opakujú teroristické a separatistické útoky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies