Číňanom zakázali cestovať na Taiwan, takto to vláda zdôvodnila

NETKY.SK • 31 Júl 2019, 11:02 • 2 min
Číňanom zakázali cestovať na Taiwan, takto to vláda zdôvodnila

PEKING - Ak by si v súčasnosti chcel nejaký čínsky občan urobiť výlet na Taiwan, žiaľ, do krajiny ho nepustia.

slovakia

left justify in out

Čínska vláda zakázala cesty na Taiwan jednotlivcom, pričom ako dôvod uviedla súčasný stav vzťahov s týmto ostrovom, ktorý má vlastnú demokratickú vládu.

 

Ide zrejme o ďalší krok komunistickej Číny, ktorý má zvýšiť finančný a diplomatický tlak na ostrov, aby ho prinútila schváliť postoj Pekingu, že Taiwan je čínskym územím.

 

 

Čínske ministerstvo v stredu v jednovetovom oznámení uviedlo, že takéto cesty jednotlivých Číňanov sú pozastavené od štvrtka, a to "vo svetle súčasných vzťahov medzi oboma stranami". V oznámení ministerstvo neuviedlo nič o tom, že by boli pozastavené aj cesty Číňanov ako členov turistických zájazdov.

 

Čína prerušila všetky kontakty s vládou taiwanskej prezidentky Cchaj Jing-wen už krátko po jej zvolení v roku 2016 a rôznymi krokmi odrádzala od cestovania na ostrov, pričom zároveň pracovala na odlákaní zvyšných diplomatických spojencov Taiwanu a ich pritiahnutí na svoju stranu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona