Číňania ulovili ďalšiu veľkú rybu, Lavezzi z PSG do Che-pej Fortune

NETKY.SK • 17 Február 2016, 13:27 • 2 min
Číňania ulovili ďalšiu veľkú rybu, Lavezzi z PSG do Che-pej Fortune

CHE-PEJ - Čínsky futbalový klub Che-pej China Fortune získal z európskej scény ďalšiu výraznú posilu. Ofenzívu účastníka najvyššej domácej súťaže vystuží argentínsky kanonier Ezequiel Lavezzi, za ktorého by mal francúzsky šampión Paríž Saint Germain zinkasovať 30 miliónov eur. Informovala o tom agentúra dpa.

slovakia

left justify in out

Lavezzimu by na konci prebiehajúceho ročníka vypršal kontrakt s PSG a v zimnom prestupovom období sa jeho meno spájalo s rôznymi európskymi aj ázijskými klubmi. Zo starého kontinentu sa o služby 30-ročného útočníka zaujímali napríklad Inter Miláno či Chelsea Londýn, v Číne mal zasa najskôr zakotviť v klube Šanghaj Šen-chua. Ten však dal po podpise Tima Cahilla tento týždeň prednosť nigérijskému kanonierovi Obafemimu Martinsovi zo Seattle Sounders.

 

Pre Che-pej China Fortune bol Lavezzi posledným veľkým úlovkom. Dosiaľ sa zástupcom klubu podarilo dotiahnuť reprezentanta Pobrežia Slonoviny Gervinha z AS Rím ako aj kamerunského stredopoliara Stephane Mbiu. V januári do tímu pribudol i bývalý francúzsky reprezentant do 21 rokov Gael Kakuta.

 

Pravidlá najvyššej čínskej súťaže povoľujú piatich cudzincov v jednom mužstve, pričom jeden z nich musí mať pas krajiny patriacej do Ázijskej futbalovej konfederácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies