Číňania pristúpili k stolnotenisovému experimentu

NETKY.SK • 21 Január 2014, 13:53 • 2 min
Číňania pristúpili k stolnotenisovému experimentu

PEKING - Číňania sa pokúšajú naočkovať futbalu stolnotenisový úspech. Z bývalého stolnotenisového trénera Cchaj Čen-chua spravili nového prezidenta národnej futbalovej asociácie.

slovakia

left justify in out

Futbal na rozdiel od iných odvetví v krajine stagnuje, reprezentácia sa naposledy kvalifikovala na majstrovstvá sveta v roku 2002. V rebríčku FIFA jej patrí až 92. miesto. Podľa odborníkov problémy spočívajú v nezáujme mladých ľudí o futbalové akadémie a tiež v slabej domácej súťaži. Čínsky futbal je navyše nainfikovaný korupciou.

Päťdesiatdvaročný Cchaj Čen-chua je štvornásobný majster sveta, mužský národný tím stolných tenistov viedol v rokoch 1991 - 2004. Jeho prvou úlohou bude angažovať nového reprezentačného trénera, funkcia nie je riadne obsadená od júnového prepustenia Josého Antonia Camacha.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies